Ši interneto svetainė naudoja slapukus. Paspaudę „Sutinku“ arba naršydami toliau sutinkate su slapukų įrašymu. Daugiau apie slapukų naudojimą  - „Privatumas ir politika“ puslapyje.
Sutinku

Kalakutiena su kreminiu padažu

Ingredientai:

10
g
0 g
0 g
8 g
74 kcal
200
g
0 g
47 g
2 g
206 kcal
100
ml
3 g
2 g
35 g
336 kcal
50
g
2 g
3 g
11 g
118 kcal
4
g
0 g
0 g
0 g
2 kcal
20
g
0 g
0 g
0 g
6 kcal
Patiekalo maistingumas
5 g
52 g
56 g
742 kcal

Gaminimo eiga:

1. Įkaitiname orkaitę iki 180°C.

2. Keptuvėje išlydome sviestą ir apkepame kalakutienos filė, kol ji kažkiek apskrus. Tuomet dedame į kepimo indą, supilame sviestą iš keptuvės, pabarsome druska ir maltais pipirais pagal skonį. Kepame, kol filė vidaus temperatūra pasieks 75°C. Priklausomai nuo dydžio gali reikėt kept iki valandos.

3. Iškepus kalakutienai išimame ją iš indo ir supjaustome riekelėmis. Tai, kas liko nuo kepimo supilame į mažą keptuvę, supilame grietinėlę ir įdedame tepamą sūri. Ant silpnos ugnies viską išmaišome ir leidžiame truputį sutirštėti. Supilame sojos padažą, pabarstome druska ir maltais pipirais pagal skonį.

4. Kitoje keptuvėje, su šiek tiek sviesto pakepiname kaparėlius, kol jie taps traškūs.

5. Į lėkštę dedame kepta kalakutieną, apipilame sūrio padažu ir pabarstome apkeptais kaparėliais.

Skanaus!

PRIDĖTI PRIE MANO PATIEKALŲ
Pridėję receptą prie savo patiekalų galėsite jį naudoti mitybos plano sudarymui, taip pat galėsite keisti recepto sudetį.