Ši interneto svetainė naudoja slapukus. Paspaudę „Sutinku“ arba naršydami toliau sutinkate su slapukų įrašymu. Daugiau apie slapukų naudojimą  - „Privatumas ir politika“ puslapyje.
Sutinku

Lašiša kreminiame kokosų padaže

Ingredientai:

40
g
0 g
0 g
40 g
354 kcal
250
g
0 g
50 g
28 g
448 kcal
10
g
1 g
0 g
0 g
4 kcal
1
skilt
1 g
0 g
0 g
6 kcal
250
ml
3 g
3 g
40 g
350 kcal
10
g
2 g
0 g
0 g
8 kcal
20
ml
1 g
0 g
0 g
5 kcal
20
g
1 g
1 g
0 g
5 kcal
10
g
1 g
0 g
0 g
4 kcal
Patiekalo maistingumas
10 g
54 g
108 g
1184 kcal

Pasiruošimas:

1. Jeigu lašišos filė su oda, odą nuimame.
2. Svogūną nulupame ir supjaustome kubeliais.
3. Nulupame česnaką.
4. Nulupame imbierą ir sutarkuojame smulkia tarka.
5. Nusėkliname ir susmulkiname aitriąją papriką.
6. Iš pusės žaliosios citrinos išspaudžiame sultis.
7. Baziliko lapelius susmulkiname, bet ne per smulkiai.

Gaminimo eiga:

1. Į keptuvę įpilame kokosų aliejaus (maždaug pusę normos), leidžiame jam užkaisti. Lašišos filė nuplauname, apibarstome druska iš abiejų pusių ir dedame į įkaitusią keptuvė. Lašišą iš abieju pusių pakepame maždaug po 3-4 minutes kol gražiai apskrunda. Tuomet išimame iš keptuvės ir padedame į šalį.

2. Pamažiname karšti ir į tą pačią keptuvę pilame likusią dalį kokosų aliejaus, dedame supjaustytą svogūną, įspaudžiame česnako, dedame susmulkintą imbierą, Pakepiname kelias minutes, kol viskas apskrunda. Tuomet pilame kokosų pieną ir maišydami šiek tiek pakaitiname, kol masė šiek tiek sutirštės.

3. Šiek tiek sutirštėjus masei į keptuvę supilame žaliosios citrinos sultis, pamaišome ir dedame apkeptą lašišą. Dar kelias minutes pakaitiname ir suberiame smulkintą aitriąją papriką.

4. Nuimame nuo viryklės, lašišą dedame į lėkštę, pabarstome smulkintu šviežiu baziliku ir papuošiame skiltele ar dviem žaliosios citrinos.

Skanaus!

PRIDĖTI PRIE MANO PATIEKALŲ
Pridėję receptą prie savo patiekalų galėsite jį naudoti mitybos plano sudarymui, taip pat galėsite keisti recepto sudetį.