Ingredientai:
Pasiruošimas:
1. Marinuotus agurkus supjaustome kubeliais. Maždaug puse kiekio naudosime padažui, kitą pusę - salotoms.
2. Nuplauname ir supjaustome salotų lapus.
3. Susmulkiname pomidorus kubeliais, jeigu naudojame mažus vyšninius pomidorus, pakanka juos perpjauti pusiau.
4. Sutarkuojame sūrį.
Gaminimo eiga:
1. Keptuvėje pakepame smulkintą jautieną. Kepimui galime panaudoti lydyto sviesto. Šiek tiek apkepus pasūdome ir papipiriname pagal skonį. Po to viską pertriname trintuve (kurią naudojame trinti pvz. bulvių košę), kad neliktų stambių gumbų.
2. Kol kepa jautiena, pasiruošiame padažą: į indą dedame majonezą, smulkintus marinuotus agurkus (puse kiekio), garstyčias, supilame actą, saldiklį, rukytos paprikos miltelius ir viską permalame smulkintuvu (blenderiu).
3. Į indą dedame pjaustytus salotų lapus, smulkintus pomidorus, tarkuotą sūrį, smulkintus marinuotus agurkus ir atvėsusią keptą smulkintą jautieną. Viską švelniai permaišome.
4. Ant viršaus pilame paruoštą padažą.
Skanaus!
Pridėję receptą prie savo patiekalų galėsite jį naudoti mitybos plano sudarymui, taip pat galėsite keisti recepto sudetį.