Ši interneto svetainė naudoja slapukus. Paspaudę „Sutinku“ arba naršydami toliau sutinkate su slapukų įrašymu. Daugiau apie slapukų naudojimą  - „Privatumas ir politika“ puslapyje.
Sutinku

Vištienos ir sūrių apkepas

Ingredientai:

250
g
3 g
58 g
5 g
280 kcal
1
vnt
0 g
4 g
4 g
55 kcal
30
g
0 g
10 g
8 g
109 kcal
15
g
1 g
0 g
0 g
5 kcal
10
g
0 g
0 g
8 g
74 kcal
10
ml
0 g
0 g
9 g
82 kcal
1
skilt
1 g
0 g
0 g
6 kcal
100
g
3 g
1 g
0 g
20 kcal
2
g
1 g
0 g
0 g
6 kcal
50
g
1 g
9 g
9 g
119 kcal
Patiekalo maistingumas
10 g
82 g
43 g
756 kcal

Gaminimo eiga:

1. Įkaitiname orkaitę iki 200°C.

2. Supjaustome vištienos file riekelėmis ir išmušame plaktuku, kad gabaliukai taptų ploni. Įtriname druska ir pipirais pagal skonį.

3. Dubenyje išplakame kiaušinius, kajeno pipirus ir kitus patinkančius prieskonius. Kitame dubenyje sumaišome kietąjį sūrį ir smulkintas petražoles. Tuomet mirkome vištienos gabaliukus į kiaušinio plakinį, tuomet į sūrį. Pakartojame procesą kelis kartus, kad vištiena gerai pasidengtų tiek kiaušinių plakiniu, tiek sūriu.

4. Keptuvę įkaitiname ir išlydome sviestą. Į keptuvę dedame vištienos gabaliukus ir apkepame po kelias minutes kiekvieną pusę. Vištieną išimame iš keptuvės.

5. Toje pačioje keptuvėje pakepame trintą česnaką, tuomet supilame smulkintus pomidorus. Pabarstome raudonėliu, druska ir mailtais pipirais. Pakepiname viską 5-10 minučių.

6. Gautą padažą pilame į kepimo indą, ten pat dedame vištienos gabaliukus. Tuomet sudedame mocarelos rutuliukus ir kepame orkaitėje 10-15 minučių, kol sūris pilnai ištirps ir vištiena iškeps.

Skanaus!

PRIDĖTI PRIE MANO PATIEKALŲ
Pridėję receptą prie savo patiekalų galėsite jį naudoti mitybos plano sudarymui, taip pat galėsite keisti recepto sudetį.