Ingredientai:
Gaminimo eiga:
1. Nuvalome voveraites, nupjaustome kotelius. Labai gerai išplauname vandenyje, kad neliktų žemių ar smėlio. Gali tekti perplauti net kelis kartus.
2. Į keptuvę dedame mažais kubeliais supjaustytą šoninę, pakepame, kol paleis riebalus.
3. Tuomet į keptuvę dedame smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepame, kol gražiai apskrus.
4. Sumažiname ugnį ir į keptuvę sudedame voveraites. Troškiname keliolika minučių, kol jos suminkštės.
5. Į keptuvę dedame grietinę, dar patroškiname, kol nugaruos kažkiek skysčio ir patiekalas pasidarys norimos konsistencijos. Pagal poreikį pridedame druskos ir šviežiai maltų pipirų.
Žinoma, šis patiekalas pats skaniausias su šviežiomis bulvytėmis :) Bet kadangi maitinamės KETO, tai bulvytes galime pakeisti pakeptomis cukinijomis, žiediniais kopūstais ar bet kuo kas patinka. O iš tikrųjų, voveraites galima skanauti ir vienas!
Pridėję receptą prie savo patiekalų galėsite jį naudoti mitybos plano sudarymui, taip pat galėsite keisti recepto sudetį.