Ši interneto svetainė naudoja slapukus. Paspaudę „Sutinku“ arba naršydami toliau sutinkate su slapukų įrašymu. Daugiau apie slapukų naudojimą  - „Privatumas ir politika“ puslapyje.
Sutinku

Voveraitės grietinės padaže

Ingredientai:

200
g
6 g
8 g
0 g
44 kcal
40
g
0 g
5 g
12 g
134 kcal
100
ml
3 g
2 g
35 g
336 kcal
15
g
1 g
0 g
0 g
6 kcal
Patiekalo maistingumas
10 g
15 g
47 g
520 kcal

Gaminimo eiga:

1. Nuvalome voveraites, nupjaustome kotelius. Labai gerai išplauname vandenyje, kad neliktų žemių ar smėlio. Gali tekti perplauti net kelis kartus.

2. Į keptuvę dedame mažais kubeliais supjaustytą šoninę, pakepame, kol paleis riebalus.

3. Tuomet į keptuvę dedame smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepame, kol gražiai apskrus.

4. Sumažiname ugnį ir į keptuvę sudedame voveraites. Troškiname keliolika minučių, kol jos suminkštės.

5. Į keptuvę dedame grietinę, dar patroškiname, kol nugaruos kažkiek skysčio ir patiekalas pasidarys norimos konsistencijos. Pagal poreikį pridedame druskos ir šviežiai maltų pipirų.

Žinoma, šis patiekalas pats skaniausias su šviežiomis bulvytėmis :) Bet kadangi maitinamės KETO, tai bulvytes galime pakeisti pakeptomis cukinijomis, žiediniais kopūstais ar bet kuo kas patinka. O iš tikrųjų, voveraites galima skanauti ir vienas!

PRIDĖTI PRIE MANO PATIEKALŲ
Pridėję receptą prie savo patiekalų galėsite jį naudoti mitybos plano sudarymui, taip pat galėsite keisti recepto sudetį.